چیلر های جذبی (ابزربشن)

چیلر های جذبی (ابزربشن)

چیلر های جذبی یکی از انواع وسایل تولید سرما هستند. این نوع از چیلر ها با استفاده از آب مقطر و لیتیم بروماید عمل می نمایند.

چیلرهای جذبی دارای قسمت های مختلفی هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

کندانسور
ژنراتور
اواپراتور
جذب کننده (ابزربر)
پمپ
برح خنک کن
خروجی سیستم های چیلر جذبی، آب خنک در درجه حرارتی در حدود 5 تا 10 درجه سانتی گراد می باشد.

از این آب می توان برای سرمایش محیط استفاده کرد.



طرز کار چیلر های جذبی

در سیستم های جذبی از کمپرسور گرمایی (شامل ژنراتور، ابزربر، پمپ و مبدل حرارتی) برای جوشش مبرد در محوطه ای از محلول لیتیم بروماید و فشرده سازی بخار مبرد در فشار بالا استفاده می شود. افزایش فشار مبرد، دمای تراکم را نیز افزایش می دهد و این یعنی بخار مبرد در دما و فشار بالاتر به مایع تبدیل می شود. از آنجایی که دمای تراکم بیشتر از دمای محیط است، حرارت از کندانسور به محیط منتقل می شود. مایع فشار بالا پس از عبور از یک دریچه فشارش تقلیل می یابد و با ادامه روند کاهش فشار نقطه جوش پایین می آید. سپس این مایع فشار پایین وارد اواپراتور شده و می جوشد. از آن جا که دمای جوش اکنون پایین تر از دمای هوا است، حرارت از هوا به مبرد منتقل شده و مبرد می جوشد و خود هوا خنک می شود.

بخار مبرد دوباره وارد ابزربر شده و در آنجا توسط لیتیم بروماید حرارتش گرفته و کندانس می گردد. لیتیم بروماید با جذب حرارت رقیق شده و به ژنراتور پمپ می شود؛ از آنجایی که این محلول نمی جوشد با افزودن حرارت، بخشی از محلول بخار شده و به راحتی از آن جدا شده و لیتیم بروماید خالص مجدد وارد ابزربر می شود و این روند همواره تکرار می گردد.



انواع چیلر جذبی 

چیلر های جذبی یا از بخار به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند و یا از گرمای آب گرم این انرژی را تامین می کنند اما امروزه نیز یک سری جدید از چیلر های جذبی در بازارعرضه شده است که به چیلر های جذبی شعله مستقیم معروف می باشند. این نوع از چیلر ها بر روی خود یک مشعل نصب شده دارند و ازگرمای این مشعل به عنوان ژنراتور استفاده می کنند. چیلر های شعله مستقیم دارای معایبی نیز می باشد.

در سیستم های حرارت مرکزی و تهویه مطبوع معمولا از بویلری که برای گرمایش ساختمان استفاده می شود، بهره می گیرند تا نقش ژنراتور را برای این چیلر ها ایفا کند.

موتور خانه های بخار یکی از رایج ترین انواع سیستم های حرارت مرکزی و تهویه مطبوع هستند که در کنار خود چیلر های تراکمی نیز دارند تا هم گرمایش و هم سرمایش ساختمان را فراهم آوردند.

تاریخ درج: 1393/04/29

ورود اعضا

* پست الکترونیک(نام کاربری):
* کلمه عبور:

جدیدترین محصولات

تالار گفتگو